RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Шольц пошкодував російських "ватників": їх не можна кривдити "війну Путіна"

70-80% росіян підтримують рішення президента РФ Володимира Путіна розв'язати війну з Україною, проте канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що вони ні в чому не винні і не повинні ставати ізгоями за межами Росії.

Про це глава німецького уряду пише у своєму Twitter.

"Цілком неприпустимо, коли вихідців з Росії кривдять, ображають або піддають фізичному нападу. Тому що це війна Путіна. Він один відповідає за це", - заявив Шольц.

При цьому він забув політику умиротворення агресора Заходом, яка призвела до збройного захоплення та окупації Росією частини території Молдови, Грузії та України.

Навіть після захоплення Росією українського Криму та частини Донбасу Німеччина продовжувала економічну співпрацю з РФ, купуючи у неї енергоносіїв на десятки мільярдів доларів, які пішли не на соціальні потреби простих росіян, а на збагачення оточення Путіна та закупівлю новітнього озброєння. Окрім того, німецькі банки виявилися причетними до відмивання грошей з РФ.

При цьому Шольц зауважив, що Німеччина надасть швидку та нескладну підтримку людям, які втекли з України. "Подолання цього виклику - загальне завдання всієї нашої держави", - каже німецький лідер.

"Хочу висловити щиру подяку багатьом волонтерам, які мені допомагали. Ваша величезна солідарність, ваші невтомні зусилля дозволяють нам допомагати людям, які рятуються від жахливої війни в Україні", - додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що навіть до відкритої війни в Україні росіяни зазнавали громадського остракізму за кордоном.