RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Дісталися і до них: проти двох найбагатших олігархів РФ запровадили санкції

Потужні санкції Заходу обрушилися не тільки на сім'ю російського президента і топ-чиновників, але і на самих відомих олігархів країни-окупанта. Так, двоє найбагатших росіян, Володимир Потанін і Леонід Міхельсон, вперше потрапили в "чорний список".

Про це повідомляє Bloomberg.

Санкції проти товстосумів РФ запровадила Канада. До цього часу найбагатші олігархи країни-окупанта не знаходилися в жодному "чорному списку" Заходу. На думку деяких експертів, це було пов'язано роллю олігархів у великих металургійних та енергетичних компаніях Європи та Північної Америки.

Потанін має статки в 27,1 млрд доларів і є найбагатшою людиною Росії. Він – президент корпорації "Норільськ Нікель", на чию частку припадає близько 40% світових поставок паладію та 10% обробленого нікелю.

Міхельсон знаходиться на другому місці в РФ і має "скромні" статки в 24,7 млрд доларів. Він є власником та керівником концерну "Новатек" – найбільшої приватної газової компанії в країні.

Багачі опинилася у списку санкцій поруч із Віктором Вексельбергом, Кирилом Шамаловим, Дмитром Пумпянським та Вадимом Мошковичем.

Зазначимо, російські олігархи, за якими б'ють санкції західного світу, гніваються на Путіна, який розв'язав війну в Україні. Толстосуми готові прибрати кремлівського диктатора.