RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Закрийте небо над Україною: українці, грузини та білоруси записали звернення до Байдена з Батумі

У соцмережах з'явилося відеозвернення до президента США Джо Байдена, на якому українці, грузини, білоруси на площі Європи в Батумі закликали американського лідера закрити небо над Україною.

Відповідні кадри опублікувала українка Ганна Матвіїшина у Facebook.

“Ірпінь, Харків, Бердянськ, Славутич, Мелітополь, Чернігів, Суми, Херсон, Буча, Охтирка, Гостомель, Нова Каховка, Енергодар, Київ…”, – люди у ролику перераховували міста, які, на їхню думку, найбільше постраждали від ворожих бомбардувань.

Варто зазначити, що з перших днів вторгнення Росії до нашої країни президент Зеленський звертався із проханням закрити небо над Україною до лідерів багатьох країн та організацій.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг, президент США Джо Байден та інші відмовилися закрити повітряний простір над територією нашої країни, пояснюючи своє рішення тим, що тоді вони вступлять у пряме протистояння з Російською Федерацією. Водночас союзники постійно надають суттєву військову допомогу Україні.

Раніше Сенат США одноголосно ухвалив законопроект про відновлення ленд-лізу програми часів Другої світової війни, яка дозволить президенту Джо Байдену більш ефективно відправляти зброю та інші постачання в Україну на фоні війни з РФ.