RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

ФСБ просить збільшити витрати на похорони військових: названо причину

Федеральна служба безпеки країни-терориста Росії просить уряд збільшити на 17% вартість поховань і надгробків для військовослужбовців. Примітно, що в березні інфляція в РФ у річному вимірі сягнула саме 17% завдяки санкціям країн Заходу.

Про це повідомляють у білоруському "Радыё Свабода".

При ухваленні поданого до ФСБ рішення уряду відшкодування витрат на поховання загиблого під час військової служби зросте на 7800-11000 російських рублів ($95-135) - до 56400-74200 рублів ($690-910), що залежатиме від його статусу та місця поховання.

Таке прохання аргументують тим, що витрати на поховання не входять до переліку соціальних виплат, котрі індексуються щорічно.

"Відповідно до російського закону "Про поховання та похоронну справу" та встановлених урядом правил, загиблі, які померли від поранень (ранень, поранень, контузій) або хвороби під час проходження військової служби, у тому числі співробітники МВС та Росгвардії, переховуються в за рахунок федерального органу, який вони обслуговували на момент смерті. У таких випадках держава оплачує всі ритуальні послуги, а також сам похорон", - пишуть у виданні.

Мінборони РФ наприкінці березня повідомляло про 1351-го загиблого у війни проти України, а вже 7 квітня путінський речник Пєсков заявив Sky News, що російські військові зазнали "значних втрат" в Україні, не назвавши точної кількості загиблих.

Водночас за даними Міністерства оборони України кількість померлих окупантів - близько 20 тисяч осіб. Тому російський бюджет буде змушений виділити велику кількість коштів на поховання своїх окупантів.