RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Поводяться як нацисти: в ООН назвали кількість українців, вивезених окупантами до РФ

Окупанти продовжують насильно вивозити українців із тимчасово захоплених територій до Росії. Такі самі дії свого часу робила нацистська Німеччина.

Про це на засіданні Ради безпеки ООН повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, повідомляє "Укрінформ".

За словами представника України, на тимчасово захоплених територіях також працюють фільтраційні табори, які містять щонайменше 20 тисяч українців. Вони знаходяться на лінії Мангуш – Микільське – Ялта, а також у Безіменному у Донецькій області.

Водночас громадян насильно вивозять до депресивних регіонів Росії, зокрема у північні області та на острів Сахалін. Там їм вручають документи, які забороняють залишати російські регіони протягом двох років.

Станом на 20 квітня з України насильно вивезли понад 500 тис. українців, зокрема 121 тис. дітей.

За словами Кислиці, такі дії російських окупантів можуть бути кваліфіковані як викрадення людей і вимагають рішучої відповіді міжнародної спільноти.

"Щоразу здається, що ми вже звикли до ганебних методів російської війни. Але кожна свіжа новина з Маріуполя та десятків інших гарячих точок доводить, що росіяни здатні досягати нових висот", - завершив він.

Раніше ми писали про те, куди вивозять українців до Росії.