RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Блінкен і Столтенберг анонсували новий пакет допомоги Україні

Держсекретар США Ентоні Блінкен і генсек НАТО Єнс Столтенберг на спільному брифінгу оголосили про новий пакет фінансової та військової допомоги Штатів України.

Про це повідомляє українська редакція Голосу Америки.

Україна отримає від США вже 11-й пакет допомоги на 700 млн доларів, наданий їй за програмою президентських повноважень Джо Байдена. Цей пакет включатиме ракетні та артилерійські системи підвищеної мобільності HIMARS, боєприпаси, контрбатарейні радари, радари протиповітряного спостереження, додаткові "Стингери", протиброневу зброю, вертольоти, тактичні автомобілі, а також запчастини та комплектуючі до них.

Блінкен сказав, що Україна дала гарантії, що не атакуватиме російську територію з нової зброї великої дальності.

Обидва виступаючі розповіли, що Захід підтримає Україну, прийматимуть важкі рішення, і нагадали, що миру можна досягти не на полі бою, а за столом переговорів.

Ядерну війну не можна виграти, тому не треба її вести, заявив Столтенберг.

Блінкен же додав, що через агресію Росії та блокаду українських портів у світі виникла зернова криза. Тому треба якнайшвидше закінчити війну і перейти до дипломатії.

Раніше Апостроф повідомляв, що Білий дім обґрунтував відправлення Україні "слабких" ракетних систем з далекобійністю до 80 км.