RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Інопланетяни існують? Китайські вчені виявили дивний сигнал із космосу

У Китаї заявили, що найбільший у світі радіотелескоп FAST або Sky Eye зафіксував можливий сигнал інопланетної цивілізації.

Як повідомляє Bloomberg, повідомлення про це було опубліковано державною газетою Science and Technology Daily, яка потім видалила публікацію про відкриття.

Радіотелескоп FAST зафіксував вузькосмугові електромагнітні сигнали. Вони відрізняються від тих, що були зафіксовані раніше. Зараз триває вивчення цих сигналів. Про відкриття повідомив Чжан Тонцзе, головний науковий співробітник групи з пошуку позаземних цивілізацій, створений Пекінським педагогічним університетом, Національною астрономічною обсерваторією Китайської академії наук та Каліфорнійським університетом у Берклі.

У той же час незрозумілі причини, через які звіт було видалено із сайту Science and Technology Daily – офіційної газети міністерства науки та технологій Китаю. Новина швидко почала поширюватися в соціальній мережі Weibo, її підхопили інші ЗМІ, зокрема державні.

Телескоп Sky Eye діаметром 500 метрів розпочав пошук позаземного життя у вересні 2020 року. Дослідники зафіксували два набори підозрілих сигналів у 2020 році під час обробки даних, зібраних у 2019, і ще один – у 2022 році.

Незважаючи на те, що телескоп дуже чутливий до низькочастотного діапазону та грає одну з головних ролей у пошуках інопланетних цивілізацій, за словами Чжана, є ймовірність, що незвичайний сигнал є радіоперешкодами. Він потребує ретельного вивчення.

Як розповідав "Апостроф", раніше канадські вчені за допомогою радіотелескопа виявили в космосі сотні загадкових швидких радіоімпульсів.