RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Столтенберг попередив: війна в Україні може затягнутися на роки

Триває 117 доба повномасштабної російсько-української війни, яка за прогнозами західних експертів може занягнутися на роки. Зокрема, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що треба готуватися до довгої війни.

Читайте також: "Рамштайн-3": між "зрадою" та надією

Про це він заявив в інтерв'ю для німецького видання Bild.

За його словами, світ не повинен зупиняти підтримку України у її боротьбу за незалежність та територіальну цілісність, навіть якщо повномасштабна війна затягнеться на роки. Також він наголосив, що попри високу ціну війни для всіх країн, українці платять найбільше - вони віддають свої життя.

"Треба готуватися до того, що це може зайняти роки. Ми не повинні зупинятися в підтримці України. Навіть якщо витрати високі, не лише на військову підтримку, а й через зростання цін на енергоносії та продукти харчування. Але це не порівняти з ціною, яку українці мають платити щодня багатьма життями", - зауважив Столтенберг.

Крім того, генсек НАТО вважає, що в жодному разі не можна допустити, аби Путін почувався безкарним за своє невиправдане та повномасштабне вторгнення в Україну, як це було у 2008 році з Грузією та з Кримом і ОРДЛО в 2014 році, оскільки тоді імперські апетити російського диктатора тільки зростатимуть.

кщо Путін дізнається з цієї війни, що він може просто продовжувати так, як він робив після війни в Грузії 2008 року та окупації Криму в 2014 році, тоді ми заплатимо набагато вищу ціну", - резюмував Єнс Столтенберг.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон представив план підтримки України з чотирьох пунктів, який дозволить запобігти затяжній війні.