RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Узбекистані ввели режим НП, але протестувальники не здаються: відео

Президент Узбекистану Мірзієєв, який за прикладом російського диктатора Путіна вирішив "обнулитися", через протести ввів у Каракалпакстані режим НП.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Законодавчої палати Олій Мажліс Республіки Узбекистан.

Відповідно до Конституції Республіки Узбекистан і Конституційного Закону Республіки Узбекистан «Про надзвичайний стан» Законодавча палата та Сенат Маслоис Республіки Узбекистан ухвалили: затвердити Указ Президента Республіки Узбекистан від 2 липня 2022 року № УП-164 набирає чинності з дня його прийняття" , - йдеться у документі.

За повідомленнями міжнародних ЗМІ, надзвичайний стан на території цієї автономної республіки запроваджено – з 3 липня по 2 серпня 2022 року "для забезпечення безпеки громадян, захисту їхніх прав та свобод, відновлення законності та правопорядку".

Незважаючи на рішення влади, протестувальники не мають наміру здаватися і продовжують виходити на вулиці.

Протестуючі у Нукусі захопили БТР-80 Національної гвардії Узбекистану.

Місцеві телеграм-канали також повідомляють, що Узбекистан закрив пункт пропуску на кордоні з Казахстаном. Швидше за все, зупиниться і залізничне сполучення Каракалпакстану зі станцією Бейнєв, розташованою в Мангістауській області сусіднього Казахстану .

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Узбекистані поліція відкрила вогонь по протестувальникам . Є постраждалі та загиблі. У регіоні відключили світло.