RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Євробюрократи заблокували виділення Україні 1,5 млрд євро: названо причину

Через фінансову ненадійність України у зв'язку з війною, члени Єврокомісії заблокували кредит у розмірі 1,5 мільярда доларів.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Відомо, що Європейський інвестиційний банк, кредитна організація ЄС, виступили із пропозицією для України взяти кредит. Пропозиція ґрунтувалася на бажанні підтримати країну, яка страждає від навали рашистів і яка стикається з непередбаченими військовими витратами та проблемами з доходами. Комісія гарантує кредити ЄІБ для операцій за межами ЄС із резервами, які зазвичай становлять 9% від загального обсягу фінансування.

Однак чиновники заявили, що в цьому випадку комісія хоче отримати резерви у розмірі 70% від загальної суми, як це було з попередньою пропозицією 1 мільярд євро для України. За їхніми словами, комісія висуває таку вимогу на випадок, якщо країна не зможе повернути кошти ринкам.

На даний момент активно шукаються альтернативні рішення, щоб уникнути частини ризиків.

Варто зазначити, що комісія протягом кількох тижнів наполягала на отриманні підтримки більшого пакету для України, яка щосили тримається на плаву в економічній сфері через російське вторгнення.

Раніше ми писали, що на відновлення України після війни буде потрібно астрономічна сума.