RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Джонсон попрощався з посадою прем'єра фразою "Термінатора": вірусне відео

Глава уряду Британії Борис Джонсон перед своєю відставкою виступив із прощальною промовою у Палаті громад, у якій дав настанови британцям. Виступ закінчив фразою із кінофільму "Термінатор": "Hasta la vista, baby".

Про це інформує The Telegraph.

У своїй промові Борис Джонсон звернувся до свого наступника із кількома порадами, які стосувалися, зокрема, подальшої підтримки України та необхідності дотримання принципів демократії.

"Я хочу використати останні кілька секунд, пане спікере, щоб дати кілька порад моєму наступнику, ким би він чи вона не були. По-перше, тримайтеся ближче до американців, заступайтеся за українців, заступайтеся за свободу та демократію всюди", - наголосив він.

Окрім того, попросив майбутнього главу уряду подбати про зниження податків у Британії, перетворення країни на найкраще місце для життя та інвестицій.

Попрощався Джонсон фразою з кінофільму "Термінатор" "Hasta la vista, baby", що означає "До зустрічі, крихітко".

7 липня Борис Джонсон оголосив про свою відставку з посади прем'єра після звільнення понад 50 членів його уряду. Він виконує обов'язки голови партії та уряду до обрання нового лідера.

Як повідомляв "Апостроф", у Великій Британії триває боротьба за крісло прем'єра та лідера Консервативної партії. Відомі два кандидати, які пройшли у фінал.