RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Залишилося два кандидати: хто продовжує гонку за крісло прем'єр-міністра Великої Британії

У Великій Британії після того, як подав у відставку глава уряду Борис Джонсон, триває боротьба за крісло прем'єра та лідера Консервативної партії. У фінал пройшли колишній очільник Міністерства фінансів Ріші Сунак та глава Міністерства закордонних справ Ліз Трасс.

Про це повідомляє Сurrenttime.

Під час голосування Сунак отримав підтримку у 137 голосів, а Трас – 113. Колишня глава Міноборони Пенні Мордонт залишила гонку, набравши 111 голосів.

Тепер близько 160 тисяч членів Консервативної партії мають зробити вибір між цими двома кандидатами. Остаточні результати виборів стануть відомі 5 вересня.

Із відкритих джерел відомо, що Ріші Сунак приїхав у Британію зі Східної Африки, його батьки за національністю індійці. У 2015-му Сунак став депутатом парламенту Британії, у 2019-му очолив Мінфін. 5 липня він повідомив про відставку і про свою незгоду з тодішнім главою уряду Джонсоном.

Ліз Трасс, яка керувала Міністерством закордонних справ уряду Джонсона, заявила про його підтримку. В її активі - звільнення з іранської в'язниці журналістки Назанін Загарі-Реткліфф, введення санкцій проти РФ та російських олігархів. Виступає з жорсткою критикою Росії та війни, розв'язаної в Україні.

Борис Джонсон оголосив про свою відставку з посади прем'єра 7 липня після того, як звільнилися більше 50 членів його уряду. Джонсон виконує обов'язки голови партії та уряду до обрання нового лідера.

Як повідомлялося, у Великій Британії відбулася низка звільнень в уряді. Приводом став скандал у зв'язку з призначенням прем'єром країни Борисом Джонсоном в уряд члена парламенту Кріса Пінчера, якого звинувачують у сексуальних домаганнях.