RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Шістка" Путіна: як Шредер просуває інтереси РФ у Європі

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер відвідав Москву, щоб передати Заходу пропозиції російського диктатора Путіна щодо "переговорів", які стосуються НАТО, Криму й Донбасу і порушують Конституцію України.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

25 липня друг Путіна і багаторічний працівник "Роснефти" Шредер прилетів у Москву нібито у "відпустку", але після поїздки він організував інтерв'ю каналу RTL/ntv та журналу Stern, щоб просунути в Німеччині нинішню позицію Кремля: "Хороша новина полягає в тому, що Кремль хоче рішення шляхом переговорів", - заявив Шредер.

За його словами, угода про зерно - це справжній успіх, яка "можливо, може бути поступово розширена до припинення вогню". Однак припинення вогню на умовах країни-терориста Росії, які суперечать Основному Закону України.

Російський диктатор хоче, щоб Україна відмовилася від намірів вступити в НАТО "австрійським принципом" ("фінський принцип", яким раніше постійно прикривався Кремль, як відомо, уже не релевантний).

Наступна умова: Україна повинна відмовитися від планів відвоювати Крим.

"Уявлення про те, що президент України Зеленський поверне Крим військовим шляхом, є абсурдним", - заявив Шредер і додав про вирішення ціїє проблеми "у наступному поколінні".

Крім того, кремлівський поплічник передав ще одну умову: щодо Донбасу та інших окупованих територій Україні "доведеться знайти рішення, засноване на швейцарській кантональній моделі", тобто йдеться про конфедерацію, про яку мріяв кум Путіна Медведчук.

Таким чином, колишній канцлер Німеччини хоче, аби Україна порушила власну Конституцію, віддала Крим, зробила Донбас та інші окуповані території офіційними маріонетками Кремля, а також відмовилася від державної стратегії вступу в НАТО.

Реакція президента України Володимира Зеленського на подібні заяви Шредера не забарилася.

"(Окупанти, - ред.) активують різних емісарів з тезами про те, що держава-терорист нібито хоче переговорів, але якби вона справді реально хотіла закінчення війни, то не збирала б зараз резерви на український південь і не плодила б на українській території масові могили вбитих невинних людей. Та й погано – коли колишні лідери вагомих держав із європейськими цінностями працюють на Росію, яка воює проти цих цінностей", - сказав Зеленський у своєму зверненні.

Також відреагував і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, називаючи цинічні пропозиції Кремля "димовою завісою".

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Код Шредера: які сигнали Путін передає Заходу