RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Туреччина розпочала військову операцію в Сирії - вже є жертви: фото та відео

У ніч на середу, 17 серпня, турецька армія розпочала проведення військової операції на півночі Сирії, яка розірвала з Україною дипломатичні відносини. Турецькі літаки завдали удару по прикордонному посту, загинуло 11 людей.

Про це повідомила сирійська обсерваторія з прав людини, пише The New Arab.

Як заявили сирійські демократичні сили, якими керують курди, удару було завдано по позиціях сил президента Башара Асада.

"Турецька військова авіація завдала 12 авіаударів по позиціях сирійської армії, дислокованої на прикордонній смузі на захід від Кобані", - повідомили у командуванні.

Турецьке видання Duvar повідомило, що з гучномовців мечетей у прикордонних районах із Сирією в Туреччині прозвучало оголошення про проведення військової операції.

Турки вдарили по сирійській військовій базі у північній провінції Алеппо поблизу кордону, уточнює Сіньхуа.

"Авіаналет стався на тлі посилення Туреччиною ударів по північній та північно-східній Сирії в рамках кампанії Анкари проти курдських бойовиків", - йдеться у матеріалі.

Як повідомляв "Апостроф", у країнах Заходу наростає тривога у зв'язку з поглибленням співпраці Росії та Туреччини, через що не виключають введення санкцій проти останньої.