RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Буде ще більше зброї: у Держдепі відповіли на прохання збільшити обсяги допомоги Україні

Майже 20 американських екс-дипломатів закликали збільшити обсяги військової допомоги для України, оскільки, на їхню думку, нинішній рівень підтримки веде до глухого кута на всій лінії фронту. Водночас спікер Державного департаменту США Нед Прайс наголосив, що Сполучені Штати нададуть українцям усі доступні їм ресурси для оборони від російських окупантів.

Про це спікер Держдепу Прайс повідомив під час брифінгу у Вашингтоні.

За його словами, США надали Україні близько 10 млрд доларів із початку повномасштабної російсько-української війни. Крім того, у партнерстві Держдепу й Конгресу було прийнято додаткове фінансування у розмірі близько 40 млрд доларів, більшість з якого піде на допомогу в галузі безпеки.

"Я можу запевнити вас, що ми продовжуватимемо надавати всі доступні нам ресурси нашим українським партнерам, щоб вони могли продовжувати захищати свою країну, свою демократію та свою свободу. І немає жодних сумнівів у тому, що вони роблять це ефективно, максимально використовуючи допомогу у забезпеченні безпеки, яку надають США та десятки країн по всьому світу", - наголосив Прайс.

Він зазначив, що США адаптували свою військову допомогу Україні під кожний етап війни, зокрема, під час битви за Київ вони надавали протитанкові, протипіхотні та протиартилерійські засоби. Тепер битви перемістилися на схід та південь країни, тому, відповідно, допомога теж змінилася.

"У найперші дні ми надавали нашим українським партнерам протитанкові, протипіхотні та протиартилерійські засоби у спробі запобігти та допомогти українцям досягти успіху у битві за Київ, і зрештою вони досягли успіху. Після цього битва перемістилася на південь. Після цього вона перемістилася на схід.

І тому наша допомога в галузі безпеки також була спрямована саме на цю битву, щоб надати нашим українським партнерам все необхідне для захисту від російської агресії у цих регіонах, зупинити російські наступальні дії, як вони змогли зробити, та зрештою захистити свою територію від вторгнення", - резюмував спікер Держдепу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США заявили про новий пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів.