RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Масова "бавовна" у Криму та невдала спроба штурму окупантів на Донбасі: хроніка війни 20 серпня

Вже 178 добу триває повномасштабна війна Росії проти українського народу. З вечора 19 серпня найгарячішою точкою виявився окупований Крим, де пролунали вибухи одразу в кількох містах.

Вже в ніч проти 20 серпня спекотно було в окупованому Мелітополі - там сталися вибухи на військовій базі росіян.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 19 серпня


23:34 Зеленський попередив, що Росія може постаратися зробити щось особливо гидке та жорстоке наступного тижня, коли Україна відзначатиме День Незалежності:

"Але і в будь-який інший тиждень за ці пів року Росія робила те саме постійно — гидке й жорстоке. Ми всі маємо бути достатньо міцними, щоб протистояти будь-яким ворожим провокаціям".

23:20 Представники окупаційного керівництва Запорізької АЕС продовжили "короткотривалі вихідні" для українського персоналу. На відміну від попереднього розпорядження, тепер це стосується також оперативних чергових. Українська розвідка повідомляє, що на станцію повернули частину представників Росатому. Також на ЗАЕС залишається контингент окупаційних військ та велика кількість зброї та боєприпасів.

22:30 США мають намір передати Україні керовані снаряди Excalibur для гаубиць М777, повідомляє видання Politico. Терміни їхнього постачання не повідомляються. Відомо, що до найближчого пакету військової допомоги Вашингтона Києву, склад якого вже затверджено, вони не увійдуть.

21:45 В Севастополі не до танців.

21:05 У Росії розпочинається серійне виробництво гіперзвукових ракет "Циркон".

"Вони є ядерними ракетами зі швидкістю польоту до 12 тисяч км/год. За такої швидкості ракета може досягти Лондона приблизно за 5 хвилин. Також триває виробництво гіперзвукових "Кинджалів", - заявив міністр оборони Сергій Шойгу.

20:15 У Чорнобаївці знову в окупантів проблеми.

19:30 У Криму спрацювала система ППО. Відео з Оленівки на мисі Тарханкут.

18:39 На місці обстрілу гуртожитку в Харкові сьогодні знайшли ще 3 тіла загиблих. Один чоловік, інші тіла в такому стані, що потребують вивчення експерта. Таким чином кількість загиблих від російського ракетного удару по гуртожитку сягнула вже 18 осіб.

18:30 Кількість постраждалих у Вознесенську зросла. За останньою інформацією, 12 людей поранені, серед них 3 дітей. Двоє дітей у важкому стані. Пошкоджено 2 під'їзди будинку, а також розташовані поруч приватні будинки та авто.

18:11 Російські ракети, які вдарили по Вознесенську, могли цілити в Південноукраїнську АЕС.

"Не виключено, що ця ракета була спрямована саме в бік ПАЕС, яку російські військові намагалися захопити ще на початку березня. Сам факт обстрілу зони спостереження Південноукраїнської АЕС є черговим цинічним актом ядерного тероризму Росії", - наголосили в "Енергоатомі".

У березні росіяни вже намагалися захопити ПАЕС. Спроба виявилася невдалою: ЗСУ зупинили загарбників. Тоді саме поблизу Вознесенська співробітники СБУ затримали трьох російських військових, які ховалися в покинутих будівлях. Всі троє входили до складу угруповання, яке планувало захоплення станції. Відтоді загарбники просто безжально гатять по південному регіону України, руйнуючи його інфраструктуру та не шкодуючи людей.

17:41 За 20 днів "зеленого коридору" з України на 27 суднах вивезли 670 тисяч тонн агропродукції, повідомило Міністерство інфраструктури.

17:33 Пробка на кілька кілометрів із Севастополя до Ялти. Місцеві ЗМІ пишуть, що поставили блокпости та шукають ДРГ.

16:50 Білоруські спеціалісти допомагають армії РФ у розконсервації літаків типу МіГ-29, які агресор використовує потім у війні проти України, повідомляє українська розвідка. Зокрема, працівники 558-го авіаційного ремонтного заводу у Барановичах періодично здійснюють відрядження у складі "виїзних груп" для відновлення та введення в експлуатацію авіатехніки на 121-му авіаремонтному заводі (територія авіабази Кубинка в РФ).

16:36 Російські пропагандисти повідомляють, що на гауляйтера Маріуполя Костянтина Іващенка був здійснений замах. Попередньо, він вижив.

16:07 Чергова провокація від РФ. російське Міноборони звинувачує Україну у застосуванні хімічної зброї. Пишуть, що на Запоріжжі окупантів нібито було отруєно речовиною ботулотоксин типу "В". Нагадаємо, в Україні немає ані хімічної, ані біологічної зброї на озброєнні.

15:38 В Офісі президента прокоментували слова російського дипломата, що українцям немає пощади.

"Посол РФ в Австрії заявляє про необхідність "остаточного вирішення українського питання" та закликає до геноциду. У Європі знову чути голоси: "Не всі росіяни, як Путін" та "Може, дамо "Північному потоку-2" працювати". Настав час зрозуміти: Росія — фашистська вертикаль з мільйонів людей", - зазначив радник голови ОП Михайло Подоляк.

14:39 Литва готує Україні новий пакет військової допомоги. Поки що невідомо, що саме отримають українські військові.

13:45 Внаслідок удару по житловому будинку у Вознесенську постраждали 8 людей

13:30 У Великій Британії та США попередили Росію про наслідки провокацій на Запорізькій АЕС в окупованому українському місті Енергодар. Голова комітету з оборони Британії Тобіас Еллвуд і американський конгресмен Адам Кінзінгер заявили, що будь-яке навмисне пошкодження стратегічного об'єкта, спричинене потенційним витоком радіації, буде трактовано як напад на країни-члени НАТО.

13:19 Головне управління розвідки МО України повідомляє, що у Запорізькій області знищено рідкісний російський радіолокаційний комплекс розвідки та контролю стрілянини «Зоопарк-1» та чотири одиниці автомобільної та броньованої техніки.

12:46 Фото наслідків удару по житловому будинку у Вознесенську Миколаївської області

11:59 На Миколаївщині вибух

11:13 Повітряна тривога у більшості регіонів України.

10:34 У мережі публікують відео, як стверджується, вибухів у Бахчисараї та Сакському районі Криму. Офіційної інформації наразі немає.

10:30 ППО збила всі 4 ракети "Калібр", які окупанти направили до Дніпропетровської області.

"Круте початок суботи від наших військових. Наша ППО збила над Дніпропетровщиною всі 4 ракети "Калібр", які росіяни направили на область. Слава нашим військовим", - написав голова ОВА Валентин Резніченко.

9:42 У Дніпрі пролунала серія потужних вибухів

9:29 Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 20.08 орієнтовно склали:

  • особового складу - близько 44 900 (+200) осіб ліквідовано,
  • танків - 1907 (+8) од.
  • бойових броньованих машин - 4212 (+17) од.,
  • артилерійських систем - 1018 (+2) од.,
  • РСЗВ - 266 (+0) од.
  • засоби ППО - 141 (+0) од.,
  • літаків - 234 (+0) од.,
  • вертольотів - 197 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 803 (+8),
  • крилаті ракети - 190 (+0),
  • кораблі / катери - 15 (+0) ОД,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 3137 (+7) од.,
  • спеціальна техніка / special equipment – 97 (+3).

Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.

8:55 Гауляйтер Севастополя Развожаєв заявив, що до даху штабу Чорноморського флоту знову влетів безпілотник.

8:41 Біля штабу Чорноморського флоту в Севастополі пролунав потужний вибух

8:10 ЗСУ відобразили штурми та відкинули окупантів на Харківському, Слов'янському, Бахмутському, Новопавлівському напрямках, повідомили у Генштабі.

8:00 Радник голови ОПУ Михайло Подоляк натякнув на те, хто стоїть за вибухами у Криму.