RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

"Гроші тут не головне": турецька компанія висловилася про можливість продажу БПЛА до Росії

Турецька компанія Baykar не має наміру продавати легендарні безпілотники Bayraktar до Росії, оскільки підтримує Україну. Гроші для компанії не мають значення, у цій ситуації матеріальні ресурси не у пріоритеті.

З такою заявою виступив гендиректор турецької компанії Халук Байрактар в інтерв'ю ВВС.

Він заявив про те, що гроші для компанії не відіграють ключової ролі, оскільки вона цілком на боці України, яка зазнала несправедливого та необґрунтованого нападу з боку Російської Федерації.

За його словами, матеріальні ресурси ніколи не були метою їхнього бізнесу. Їхня дружба та співпраця з Україною тривають уже багато років, тому скільки би грошей їм не запропонували, не може бути й мови про те, щоб передати країні-окупанту турецькі дрони.

"У цей період вся наша підтримка повністю на боці України, оскільки у нас дуже міцний зв'язок, і Україна зазнає дуже несправедливої, агресивної та необґрунтованої атаки. Ніщо не затьмарить нашої співпраці з Україною, незалежно від того, яку суму буде запропоновано, наша позиція щодо із цього приводу зрозуміла" , - запевнив гендиректор турецької компанії.

Зазначимо, раніше Халук Байрактар отримав український орден "За заслуги" особисто з рук президента України Володимира Зеленського .

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що до придбаний литовцями "Байрактар" вже б'є по російських окупантах.

Нагадаємо, Україну підтримує весь світ у її боротьбі проти російської агресії. Так, у Польщі також зібрали 5 млн доларів на Bayraktar для ЗСУ, але турецька компанія Baykar Makina вкотре вирішила безкоштовно передати безпілотник.