RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Безпілотник завдав удару по аеродрому в РФ: що відомо

На військовому аеродромі Шайківка в Калузької області, з якого бомбардували український Кременчук, стався вибух внаслідок атаки безпілотника-камікадзе.

Про це повідомляють ЗМІ та російські телеграм-канали.

Повідомляється, що вибух стався, коли безпілотник знаходився над злітно-посадковою смугою. Губернатор Владислав Шапша заявив про те, що літальний апарат "прилетів з боку кордону".

Видання LB.ua повідомило про те, що БПЛА вилетів з території України та безперешкодно пролетів за 200 км від кордону. ППО країни-агресора було абсолютно неефективним. В результаті було знищено два бомбардувальники Ту-22М3, хоч влада РФ і намагається приховати інформацію про втрати внаслідок вибуху.

Читайте також: Шахіди у небі: чим небезпечні для України іранські "мопеди"

Як повідомив журналіст Андрій Цаплієнко, йдеться про вибух іранського дрона-камікадзе, який запустили у бік України, але він упав і здетонував на території аеродрому окупантів.

На цьому військовому аеродромі базується 52-й гвардійський важкий бомбардувальний авіаційний полк. Звідси вилітають Ту-22М3 – далекі стратегічні бомбардувальники-ракетоносці, з яких українськими містами окупанти запускають ракети Х-22. З цих літаків на "азовстальців" скидали некеровані бомби ФАБ-3000, а на Одеську область вилетіли "Кинджали".

Є ще один важливий момент: від військового аеродрому, на якому вибухнув безпілотник, до російської столиці Москви всього 270 кілометрів.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" ділився важливими порадами про те, як захиститися при атаці "шахідів" .