RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Аварійні відключення світла та невдалі спроби штурму ворога: онлайн подій в Україні 20 жовтня

Вже 239-й день українська армія обороняється від російського агресора, який розпочав повномасштабне вторгнення до нашої країни. Через удари РФ по об'єктах енергетичної інфраструктури в Україні почалися аварійні відключення світла.

У ході запеклих боїв з 24 лютого в нашій країні ліквідували понад 66 тисяч окупантів та тисячі одиниць військової техніки.

У ніч на 20 жовтня на Дніпропетровщині пролунали вибухи. За даними місцевої влади, у Кривому Розі ворог вдарив по об'єкту енергетичної інфраструктури.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 19 жовтня


23:54 Повідомляється, що до Антонівського мосту у Херсоні поспішають карети "швидкої допомоги".

23:38 У Херсоні та області чути сильні вибухи.

22:45 У п'ятницю, 21 жовтня, віялові відключення електрики будуть можливі по всій Україні – "Укренерго".

21:39 У мережі з'явилося відео, на якому змодельовано ймовірний підрив російськими окупантами Каховської ГЕС у Херсонській області. Як можна помітити, для повного затоплення Херсона знадобиться лише дві години.

20:38 Російські окупанти замінували Каховську ГЕС, під загрозою затоплення – 80 населених пунктів Херсонської області. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

20:25 У Бахмуті Донецької області чути вибухи.

19:13 Загроза повторного наступу російської армії на північному напрямку зростає. На цьому наголосив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України бригадний генерал Олексій Громов.

17:59 Ще у трьох областях України – Харківській, Полтавській та Сумській – розпочинаються віялові відключення світла. Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

17:05 Борис Джонсон має намір боротися за пост очільника уряду Британії після відставки Ліз Трасс. Про це повідомляють британські ЗМІ.

15:50 Прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс оголосила про звільнення з посади.

14:50 У центральних областях України швидко зростає споживання електроенергії. Мешканців Києва та Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської областей просять терміново знизити споживання електроенергії.

13:49 Євросоюз затвердив санкції проти Ірану, оскільки країна продає Росії дрони-камікадзе "Shahed". Переговори з цього приводу тривали лише 3 дні.

13:19 Російські війська вранці 20 жовтня завдали ракетного удару по Миколаєву. Внаслідок обстрілу постраждав колишній авторинок.

12:17 Російські окупанти збільшили кількість блокпостів на Херсонщині після оголошення масової "евакуації" через нібито можливий "удар" українських військових у регіоні.

11:39 Відбій тривоги Україною. Без подій цього разу.

11:09 У Міноборони РБ заявили, що польоти Міг-31К наразі - це "планове патрулювання повітряних кордонів союзної держави".

10:25 5 хвилин тому, зліт МіГ-31 з аеродрому Мачулищи в Білорусі

МіГ-31К носій ракет "Кинжал". Чи є вони на підвісці літака зараз, поки що невідомо, - повідомляє журналіст Цаплієнко.

10:20 Повітряна тривога – по всій Україні, окрім Криму.

10:15 Подробиці удару по Миколаєву

9:45 В Україну прибув із візитом президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс

"Знову в Україні – через рік після мого останнього візиту. Моя мета – скласти враження про ситуацію у зв'язку з війною, гуманітарну ситуацію та підготовчу роботу до відновлення країни".

9:11 У Миколаєві прогриміло щонайменше 5 вибухів

9:00 Українців закликають максимально зменшити використання електроприладів протягом 20 жовтня з 7:00 до 23:00, щоб українська енергосистема могла відновитись після терористичних ударів російських окупантів .

8:45 Окупанти у ніч проти 20 жовтня обстріляли Криворізький район Дніпропетровської області. Внаслідок атаки ворога ніхто не постраждав.

"Росіяни завдали удару по промисловому підприємству та об'єкту енергетичної інфраструктури. Є серйозні руйнування", - зазначив мер Вілкул.

8:30 За добу українські воїни відбили атаки росіян у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Бахмут, Бахмутське, Кліщіївка, Красногорівка, Новомихайлівка, Невельське, Дослідне та Мар'їнка Донецької області.