RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Нові успіхи контрнаступу ЗСУ та невдалі спроби атак від ворога: хроніка війни 24 жовтня

Україна вже 243-й день протистоїть повномасштабному вторгненню військ РФ.

Ніч на 24 жовтня видалася відносно спокійною, ворог влаштував затишшя, переставши обстрілювати великі українські міста. Водночас на передовій українські військові припиняли спроби ворога прорвати оборону.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 23 жовтня


23:40 МАГАТЕ готується найближчими днями проінспектувати два ядерні об'єкти в Україні на тлі заяв Росії про розробку Україною "брудної бомби", заявив гендиректор Гроссі. За його словами, місяць тому одне з цих місць вже проінспектували та не виявили там незаявленої ядерної діяльності.

23:34 Вечірнє звернення Зеленського:

23:30 Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан:

"Українці, які героїчно воюють, здатні протистояти Росії, головним чином тому, що мають величезну підтримку з боку Європи. Проте Європа зараз підтримує Україну в такий спосіб, що наш континент втягується у спіраль ескалації. Щодня зростає небезпека, що війна перекинеться на країни ЄС".

20:07 Російський літак Су-30СМ, що впав на житловий будинок в Іркутську, зазнав катастрофи через низьку якість проведених ремонтних робіт. Під час польоту відбулась розгерметизація салону. Екіпаж не зміг катапультуватись, що призвело до загибелі обох пілотів. Про це повідомила українська розвідка.

19:59 Ось така "друга армія світу".

19:34 Шевченківський суд Києва арештував на два місяці президента компанії "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Протягом наступних 60 днів, поки слідчі СБУ здійснюватимуть досудове розслідування, він не зможе вийти з ізолятору. Богуслаєва підозрюють у колабораційній діяльності та пособництві Росії. Навіть після повномасштабного російського вторгнення він продовжував постачати двигуни і запчастини до ударних вертольотів агресора.

19:15 У США зараз немає інформації про готовність РФ застосувати ядерну, біологічну чи хімічну зброю, пише Reuters. Водночас занепокоєння Вашингтону викликають "брехливі попередження Росії про підготовку Україною провокації з "брудною бомбою".

19:04 Виключити Російський Червоний Хрест з Міжнародного Руху Червоного Хреста вимагає омбудсмен Дмитро Лубінець.

18:48 ЗСУ звільнили Кармазинівку, М'ясожарівку та Невське Луганської області, а також Новосадове Донецької області (це все неподалік кордону з Харківською областю).

18:23 Зеленський призначив Сергія Попко новим начальником Київської міської військової адміністрації. На цій посаді він замінив Миколу Жирнова. Раніше Попко був командувачем Сухопутних військ Збройних Сил України.

18:20 У тимчасово окупованому Херсоні окупанти відключили мобільний зв’язок та інтернет. Загарбники демонтують обладнання та вивозять його через Дніпро, а також зривають дроти. Таким чином вони намагаються ускладнити відновлення зв’язку українським військам після звільнення Херсона.

18:09 Військовослужбовець РФ на Херсонському напрямку майже прощається з сестрою.

17:48 Російське відділення Міжнародного комітету Червоного Хреста збирає допомогу для сімей рашистів, яких відправляють на війну в Україну.

17:35 У Токмаку лікарня заповнена пораненими окупантами після нових поставок "бавовни".

"ЗСУ знову влучили точнісінько в ціль! Після прильотів у місце розташування рашистських військ лікарня у тимчасово окупованому Токмаку Запорізької області заповнена пораненими військовослужбовцями РФ. Медики були вимушені працювати і вночі, аби надати допомогу всім "трьохсотим", – зазначив мер Мелітополя Іван Федоров.

17:30 Шевченківський суд відправив під арешт на два місяці начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності компанії "Мотор Січ" Олега Дзюбу. Повідомляється, що причина тримання під вартою така сама, як і у президента компанії В'ячеслава Богуслаєва, підозра в колабораціонізмі та сприянні РФ.

16:48 За останні 3 тижні у Києві через обстріл ракетами і дронами загинули 12 людей. Ще 60 людей травмовано. Руйнування отримали житлові будинки, об'єкти критичної інфраструктури, також було пошкоджено та знищено близько 100 автомобілів.

16:35 За пів години на Херсонщині наші захисники знищили два ударні гелікоптери росіян Ка-52, повідомили в Повітряних Силах ЗСУ.

15:02 Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому особливу увагу приділили питанню відновлення об'єктів енергетики після атак російських окупантів.

14:35 Німеччина найближчим часом передасть Україні ще три системи протиповітряної оборони Iris-T.

13:35 Масштабна повітряна тривога у всій Україні. Бережіть себе і будьте в укриттях

13:24 Тим часом НАБУ оголосило у розшук екс-главу НБУ

11:50 Україна має сама вирішувати, коли вона буде готова піти на переговори з РФ. Про це заявив голова Євроради Шарль Мішель:

«Ніхто не може вирішувати за Україну, на яких умовах піти на переговори, які поступки зробити… Їй належить суверенне право обирати момент, коли розпочинати переговори».

11:30 На Херсонщині вбито російського військового спецназу Дениса Васильченка, який обіцяв "перебити всіх фашистів". Відео з обіцянкою опубліковано у YouTube.

1 0:40 ВСУ записали термінове звернення до окупантів

10:08 Незважаючи на заяви про перекидання військ Росії до Білорусі, ризик відкриття другого фронту малоймовірний через низький бойовий потенціал, заявив Буданов.

9:52 Загальні бойові втрати противника на 24 жовтня орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 67940 (+470);
  • танків – 2590 (+6);
  • бойових броньованих машин – 5295 (+11);
  • артилерійських систем – 1673 (+6);
  • РСЗВ - 375 (+1);
  • кошти ППО – 189 (+0);
  • літаків – 270 (+0);
  • вертольотів – 245 (+0);
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1370 (+9);
  • крилаті ракети – 350 (+0);
  • кораблі/катери – 16 (+0);
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 4044 (+5);
  • спеціальна техніка – 149 (+1).

8:45 Минулої доби українські воїни відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Землянки та Чавунівка Харківської області, а також Соледар, Бахмут, Андріївка, Кліщіївка, Новомихайлівка, Мар'їнка, Невельське, Первомайське та Авдіївка Донецької області.

8:40 Ворог продовжує заявляти про український контрнаступ у бік Кремінної та Сватового.