RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Удар по Київській області та нові спроби штурму від ворога на Донбасі: онлайн війни 27 жовтня

Україна вже 246-й день протистоїть повномасштабному вторгненню військ РФ. З початку війни, з 24 лютого, на нашій землі ліквідовано понад 68 тисяч окупантів.

Бійці ЗСУ тримають героїчну оборону на всіх напрямках, звільняючи при цьому окуповані території.

У ніч на 27 жовтня ворог завдав нових ударів по Київській та Запорізькій областях.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 26 жовтня


23:57 Перші системи протиповітряної оборони NASAMS передадуть Україні, як очікується, на початку листопада - міністр оборони США Ллойд Остін.

22:45 В окупованій Новій Каховці на Херсонщині лунають вибухи.

21:20 Сполучені Штати Америки замінять на арсеналах у Європі старі зразки ядерної зброї на нові не навесні наступного року, а вже у грудні 2022-го.

20:45 У Миколаєві лунають вибухи.

18:54 Під час виступу Путін знову звинуватив "Захід" у тому, що він "грає не за правилами". Коли мова зайшла про Україну, диктатор знову видав довгу промову про "єдиний народ" та "необхідність проведення СВО". При цьому він виключив можливість завдання ядерного удару по Україні.

17:45 Російський диктатор Володимир Путін по суті визнав себе узурпатором влади. Виступаючи на Валдаї він заявив: "Абсолютна більшість країн зараз потребує демократії у міжнародних справах, не приймаючи будь-яких форм авторитарного диктату окремих держав". Під "окремими державами" малась на увазі Росія.

16:50 На сьогоднішній день Білорусь не має ударного угруповання, яке було б оснащене належним чином для наступу - ГУР Міноборони України.

15:39 В окупованому Шахтарську Донецької області чути вибухи. За попередньою інформацією, стався "бавовна" на складах із ПММ.

15:08 Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до закону про державний бюджет на 2022 рік. Витрати на сектор безпеки та оборони збільшено на 387 млрд гривень.

13:45 Іспанія надасть Україні новий пакет військової допомоги. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков після телефонної розмови зі своєю іспанською колегою Маргаритою Роблес.

Також він подякував Іспанії за постачання системи ППО Hawk.

"Вдячний за вашу підтримку і за те, що ви першими надали системи Hawk, щоб зробити наше небо безпечнішим. З нетерпінням чекаємо на новий пакет військової допомоги, який скоро прибуде. Результатом нашої співпраці стане наша спільна перемога".

13:23 В Україні мобілізація проводиться починаючи з 24 лютого за планом. Наразі активізації чи збільшення темпів призову немає, повідомили у Генштабі.

12:41 На Київщині пролунав вибух, на місці видніється дим

12:04 Основне залучення російських мобілізованих відбудеться вже протягом півтора-двох тижнів. Ймовірно, ними Росія спробує стримувати наступ ЗСУ та доукомплектувати підрозділи, які зазнали значних втрат, повідомили у Генштабі.

11:35 Внаслідок нічного обстрілу пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми у центральних областях. Про це повідомляє "Укренерго".

Для стабілізації напруги буде обмежено споживання енергії у Києві, а також у Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

11:08 Відбій тривоги Україною. Без пригод.

10:36 Масштабна повітряна тривога через активність авіації в РФ

10:15 Вранці у четвер, 27 жовтня, українські військові на півдні збили російський гелікоптер Ка-52 та літак Су-25.

9:33 Вночі 27 жовтня російські окупанти завдали удару по Київській області, через що на місці потрапляння виникла пожежа. Працюють усі екстрені служби.

9:00 На Півдні російські війська готуються до оборони обох берегів Дніпра. У Новій Каховці готують оборону міста до вуличних боїв, у Херсоні створюють опорні пункти на випадок прориву ЗСУ. Також періодично з'являється інформація про часткове відведення окупантів на східний берег Дніпра. Водночас продовжуються контрнаступальні дії на північному заході Херсона.