RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

У столиці Сомалі сталися вибухи: є жертви, фото та відео

Щонайменше сто людей загинуло і близько трьохсот отримали поранення — така кількість загиблих після двох терактів у Могадішо, столиці Сомалі. Вибухи пролунали біля Міністерства освіти, поряд із жвавим ринковим перехрестям

Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: РФ може організувати серію терактів при відступі в Запорізькій області: заява Генштабу

Перший вибух пролунав у відомстві біля жвавого перехрестя в Могадішо. Другий вибух стався за кілька хвилин, коли туди прибули "швидкі" і зібралися люди, щоб допомогти постраждалим від першого вибуху.

За словами президента Сомалі Хасана Шейх Мохамуда, щонайменше сто людей загинули і близько трьохсот отримали поранення внаслідок вибухів замінованих автомобілів. Лідер країни також заявив про те, що кількість загиблих швидше за все збільшиться.

Як повідомили інформаційні агентства, за версією влади Сомалі, напад здійснив ісламістське ополчення "Аш-Шабаб".

Сомалійська радикальна ісламістська військова організація не взяла відповідальності за теракти, але "Аль-Шабаб", традиційно, не беруть на себе відповідальність за напади, які призводять до великої кількості жертв.

Нагадаємо, раніше на святкуванні Хеллоуїна в столиці Південної Кореї Сеулі в результаті на вулицях загинули щонайменше 149 людей.