RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

РФ може організувати серію терактів під час відступу в Запорізькій області: заява Генштабу

Російське окупаційне військо може здійснити теракти під час відступу, зокрема, підірвати мирні житлові масиви чи Запорізьку АЕС, чим спричинять техногенну катастрофу, у якій РФ звинуватить Україну.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, передає ТСН.

Російські окупанти здатні перетворити тимчасово окуповані території на "випалену землю" в ході свого відступу.

Читайте також: Історична катастрофа: які ризики несе підрив греблі Каховської ГЕС

"Найбільш імовірно, що під час відступу противник може вдатися до проведення серії терактів з підривом житлових масивів, перетворення тимчасово окупованих територій на випалену землю, із завданням критичних збитків інфраструктурі", - сказав Громов.

За його твердженнями, росіяни можуть цілеспрямовано знищувати все на своєму шляху, завдаючи критичної шкоди українським територіям, перед тим, як вони повернуться під контроль України.

"Враховуючи останні інформаційні вкиди з боку РФ щодо "брудної бомби", не виключається також, що окупанти можуть організувати підриви на ЗАЕС, з метою її остаточного виведення з ладу та провокування локальної техногенної катастрофи, з обвинуваченням у цьому України. Навіть прогнозовані російськими військовими наслідки техногенної катастрофи були передбачені з урахуванням напрямку вітру, а, відповідно, і розповсюдження загроз у західному напрямку, що також вказує на підготовку окупантом чергового злочину проти людяності", - резюмував заступник.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія зганьбилася на Раді безпеки ООН із звинуваченнями України у створенні "брудної бомби".