RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Зернова угода: у Росії зробили несподівану заяву

Росія заявила, що після вибухів у Севастополі 29 жовтня, внаслідок яких було пошкоджено кораблі Чорноморського флоту РФ, зупиняє свою участь у зерновій угоді.

Відповідну заяву опубліковано Telegram-каналі Міністерства оборони Росії.

"З урахуванням проведеного 29 жовтня ц.р. київським режимом за участю фахівців Великої Британії терористичного акту проти кораблів Чорноморського Флоту та цивільних суден, задіяних у забезпеченні безпеки "зернового коридору", російська сторона зупиняє участь у реалізації угод щодо вивезення сільськогосподарської продукції з українських портів" , - заявили в Міноборони РФ.

Нагадаємо, угода щодо експорту українського зерна була укладена 22 липня. Зернова угода була підписана між Україною, Туреччиною та ООН. Такий самий договір із Туреччиною та ООН підписала і Росія. Вже наступного дня РФ порушила угоди і завдала ракетного удару по одеському порту.

Читайте також: Б'ють "Калібрами" по елеваторам: Кім розповів, як окупанти руйнують "зерновий коридор"

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі прокоментував заяву Міноборони РФ.

"Примітивність російського шантажу у всьому. Ядерний шантаж, енергетичний, продовольчий... Вигадки про "брудну бомбу", над якими сміється весь світ. Вигадані теракти на власних об'єктах. Все надто просто і передбачувано. Агонія злочинців, які не можуть зрозуміти, що інфантильними ультиматумами вони нічого не доб'ються. І що їх час добігає кінця", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", 29 жовтня було здійснено удар по кораблях Чорноморського флоту РФ, які перебували в окупованому Севастополі. Постраждав флагман Чорноморського флоту "Адмірал Макаров".