RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Іран вперше зізнався у постачанні безпілотників до Росії

5 листопада Іран вперше визначив факт постачання безпілотників до країни-терористки Росії, однак із приміткою, що вони були відправлені до початку повномасштабної російсько-української війни.

Про це повідомили в Reuters.

За словами іранського міністра закордонних справ Хосейна Амір-Аабдоллахіана, Іран доставив у РФ "невелику кількість" дронів за кілька місяців до повномасштабного російського вторгення в Україну. Водночас Амір-Аабдоллахіан заперечив твердження, що Тегеран і досі постачає безпілотники для ЗС РФ.

Читайте також: Іран передасть Росії близько тисячі балістичних ракет та "шахідів", - CNN

"Цей галас, здійнятий деякими західними країнами, що Іран надав Росії ракети і безпілотники для допомоги у війні в Україні - ракетна частина абсолютно неправдива. Щодо безпілотників - це правда, і ми надали Росії невелику кількість безпілотників за кілька місяців до війни в Україні (повномасштабної російсько-української війни, - ред.)", - висловився він.

Однак у жовтні два високопоставлених іранських чиновника і два іранських дипломата інформували журналістів Reuters, що Іран збирається постачати в країну-агресорку Росію і балістичні ракети класу "земля-земля", і ще більше дронів.

Крім того, за повідомленням офіційного інформаційного агенства IRNA, міністр закордонних справ Ірану заявив, що Тегеран і Київ домовилися обговорити звинувачення щодо використання іранських дронів проти України два тижні тому, але українська сторона не з'явилася на зустріч. І також він наголосив: Тегеран "не залишиться байдужим", якщо факт використання Росією іранських безпілотників у повномасштабній війні проти України буде доведеним.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що країна-терористка Росія використовує іранські дрони для атак на українську критичну інфраструктуру.

Також "Апостроф" писав, що Україна офіційно назвала Іран співучасником воєнних злочинів РФ.