RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Ракетний удар РФ по Польщі: нові подробиці та карта

ВПС Польщі підняли в повітря винищувачі з аеродрому в Томашуві Любельському через можливий ракетний удар РФ біля Любліна.

Про це повідомляють польські ЗМІ та Telegram-канали.

Читайте також: Росія обстрілювала ракетами Польщу, є загиблі: влада готує заходи

За інформацією Telegram-каналів, ВПС Польщі підняли в повітря винищувачі з аеродрому в Томашуві Любельському, а на саму ферму, де, попередньо, впали ракети, прибула армія та прокуратура. У Мережі також публікують фото із місцем влучення ракет.

Одне з найбільших міжнародних міжнародних агентств інформації та новин Associated Press посиланням на вископоставленого представника американської розвідки, підтвердило, що російські ракети перетнули територію Польщі, яка є членом НАТО, вбивши двох людей. Про це ж увечері повідомили у Bloomberg.

Видання Onet написало про те, що у Польщі справді скликали Раду у справах нацбезпеки, але приводом називає удари в Ковельському районі у Волинській області України.

Прем'єр Латвії Артіс Пабрикіс прокоментував подію: "Злочинний російський режим випустив ракети, які потрапили не лише по мирних українців, а й впали на територію НАТО в Польщі. Латвія повністю підтримує польських друзів та засуджує цей злочин", - написав він.

Примітно, що обстріл країни НАТО підтвердили й у Росії. Коментар про це залишила одіозна Маргарита Сімоньян.

Варто нагадати, у ст. 5 договору НАТО говориться: "В разі, якщо будь-яка з держав – членів Альянсу стає жертвою збройного нападу, усі інші без винятку члени Альянсу вважатимуть цей акт насильства збройним нападам на них усіх і вживуть усіх заходів, які вважатимуть за доцільне, щоб допомогти члену Альянсу, який зазнав нападу".

Нагадаємо, Росія завдала наймасовішого ракетного удару по території України, у тому числі по західних регіонах, де ті практично знеструмлені.