RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Росія обстріляла ракетами Польщу, є загиблі: влада готує заходи

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький збирає екстрене засідання Комітету Ради міністрів з питань нацбезпеки та оборони. Причина - кілька російських ракет впали у Люблінському воєводстві на спільному кордоні з Україною.

Про це написав представник польського уряду Петро Мюллер у Twitter.

Читайте також: Росія вдарила ракетами по Україні: у Байдена відреагували

Як повідомляє видання Polsat News, попередньо відомо про двоє загиблих від ракетного обстрілу. Тому влада країни вирішила негайно зібрати нараду силовиків.

Росія 15 листопада завдала наймасовішого ракетного удару по території України, зокрема по західним регіонам, де ті практично знеструмлені.

На початку листопада цього року Польща, країна-член НАТО, розпочала на своїй території військові навчання PUMA-22 за участю країн Північноатлантичного альянсу. Як повідомляло польське Міністерство оборони, у військових маневрах беруть участь збройні сили Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Великої Британії та Сполучених Штатів. Загалом - близько 2 тисяч військових та 300 одиниць техніки.

Нагадаємо, військові аналітики раніше повідомляли, що щоб атакувати Україну з території Білорусі, Росії необхідно створити стотисячне угруповання з відповідним забезпеченням технікою. Але росіяни не мають на це ресурсів, тому ескалації на українсько-білоруському кордоні найближчим часом чекати не доводиться.