RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Трагедія MH17: сьогодні суд оголосить вирок - усі подробиці

Вісім років тому, 17 липня 2014 року, кремлівські бойовики, отримавши російський ЗРК "Бук", знищили в небі над окупованим Донбасом рейс MH17, велику частину пасажирів якого складали громадяни Нідерландів – а 17 листопада в постраждалій країні оголосять вирок винним в авіакатастрофі.

Про це повідомляє "Апостроф".

Варто зазначити, що засідання розпочнеться о 14 годині. Чотирьох обвинувачених – Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського, Олега Пулатова та Леоніда Харченка, у залі суду не буде через ризик бути негайно затриманими. Проте прокуратура націлена на те, щоб покарати їх довічним позбавленням волі.

Читайте також: Загибель MH17 над Донбасом: вісім років кремлівської брехні та маніпуляцій

Нагадаємо, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", який виконував рейс MH17, летів з Амстердама в Куала-Лумпур і зазнав аварії в липні 2014 року над тоді вже окупованою росіянами Донецькою областю. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Спроби Кремля звалити все на Київ чи зам'яти справу не дали результату - міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", що належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Так, з минулого року в Гаазі триває суд над основними фігурантами, і сьогодні справа має бути закритою.

Раніше ми писали, як мережі шокував цинізм бойовиків ДНР у річницю катастрофи MH17.