RU  UA

Секрети публічної дипломатії: експерт пояснив, навіщо Зеленський полетів до Байдена

У середу, 21 грудня президент України Володимир Зеленський вперше з початку повномасштабного російського вторгнення покинув межі країни задля зустрічі з американським колегою Джо Байденом у Білому домі та його командою з національної безпеки – його метою є зміцнення обороноздатності та стійкості України.

Про це в етері Апостроф TV розповів військовий експерт Сергій Кузан.

На його думку, візит президента України в США є дуже добрим сигналом для всього світу.

"Нам дужа важлива двопартійна підтримка, і цей виступ Зеленського має задекларувати таку підтримку",- сказав він.

Читайте також: Не лише ракети: яку зброю можуть передати США після візиту Зеленського

Військовий нагадав, що до виборів в Конгрес США та під час них панувало неабияке занепокоєння, чи продовжить Америка надавати підтримку Україні у разі перемоги тієї чи іншої партії.

"Ми бачимо, що підтримка зберігається, і вона буде лише посилюватися, і важливо, звісно, провести всі ці дипломатичні зустрічі – тобто це є такий надійний фундамент на найближчі принаймні чотири роки", - заявив експерт.

Сергій Кузан наголосив, що офлайн-зустрічі надзвичайно важливі, адже буде проведено складні перемовини про безпекові питання України і яким чином можна здобути перемогу, зокрема, наростивши підтримку у першу чергу від США.

"Ці складні перемовини потребують особистої участі лідера нашої держави. Тому, те, що він нарешті здійснює такий візит, це свідчення того, що від таких перемовин залежатиме дуже багато на найближчий час", - підкреслив аналітик.

Він також прокоментував питання ленд-лізу, наголосивши, що важливо, аби допомога була постійною протягом тривалого часу.

"Але ось ми бачимо, що пройшло більш ніж півроку, і вже прийнято рішення по новому бюджету США, і допомога не лише залишилася на тому ж рівні, вона навіть збільшилися – було понад 30 мільярдів, а стало понад 40 мільярдів доларів, і це найкращі для нас новини. Як американський уряд буде оформлювати цю допомогу, це, умовно кажучи, їхня справа, і для нас абсолютно байдуже, як вона буде надаватися – чи по ленд-лізу, чи як безповоротню і, фактично, безоплатну допомогу. Ми зараз в такому стані, що нам потрібна будь який формат цієї допомоги, і грошової, і у вигляді зброї, і Сполучені Штати це добре розуміють. Тому нам не потрібно прив’язуватися до їхніх внутрішньо бюджетних формулювань. Найголовніше, що зброя до нас йтиме", - резюмував Сергій Кузан.

Раніше ми писали, що США хочуть оголосити Росію країною-агресором.