RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Люди просто не здатні: штучний інтелект навчили читати почерк лікарів

Відтепер штучний інтелект справлятиметься з тим, що не під силу людям, а саме: автоматично "дешифруватиме" почерк лікарів. Google навчав ШІ читати лікарські рецепти й записки.

Про це повідомили у виданні Actualno.

Компанія Google розробила програмне забезпечення для автоматичного дешифрування медичних документів. Незабаром у сервісі Google Lens має з’явитися новий функціонал, однак коли саме - поки що невідомо.

Читайте також: Еволюція навпаки: вчені змоделювали зовнішність людини у 3000 році

Пацієнти матимуть два варіанти: "розпізнати" написане лікарем за допомогою камери смартфона або завантажити з пам'яті телефона готовий файл із рукописним текстом. Після обробки тексту додаток дозволить користувачам розпізнавати препарати, зазначені в рецепті.

Нагадаємо, що штучний інтелект - це здатність механічної системи отримувати, обробляти та застосовувати отримані знання, подібні до тих, що отримує й опрацьовує людина. Таким чином штучний інтелект (ШІ) симулює розум та імітує людські когнітивні здібності.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що компанія засновника Meta Марка Цукербарга створила нейромережу, яка перетворює текст на відео.