RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Не будуть зайвими: у Британії пояснили, навіщо виділяють Україні 3,2 млрд фунтів

Велика Британія виділить на підтримку України 2,3 млрд фунтів стерлінгів (2,7 млрд доларів) у наступному році. Ця допомога включатиме в себе системи озброєння, навчання українських військових і гуманітарку, зокрема генератори.

Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, передає The Guardian.

За його словами, Британія передасть Україні сумісні з радянськими зразками системи озброєння. Нещодавно британці вже надали українським військовим тисячі зенітних ракет, якими останні збивають безпілотники.

Читайте також: Британія може дати Україні зброю більшої дальності: названо умову

"Ще 2,3 млрд фунтів стерлінгів надамо підтримки в наступному році, і ми переконаємося, що у них є системи озброєння, які їм потрібні, і Сполучене Королівство допоможе їм купити їх в інших країнах світу", — пообіцяв Бен Воллес.

Також Британія поділиться знаннями й досвідом для забезпечення якнайкращої координації протиповітряної оборони на землі. Водночас частина допомоги - це невійськова допомога.

"Частина з коштів — це, як ви знаєте, гуманітарна допомога, така як генератори, частина — це, очевидно, військова техніка, частина — навчання. Ми підготували 10 тисяч українців у Сполученому Королівстві і підготуємо ще 20 тисяч", — наголосив міністр оборони.

Разом з цим британці, як зазначив Воллес, роблять усе можливе, аби Україна перемогла на землі, відтіснивши російські війська.

"Я звернув увагу на вчорашні коментарі Гордона Брауна, що дуже важливо, щоб ми вказали і нагадали світові, що ми бачимо, як Росія порушує міжнародне право, систематично бере участь у воєнних злочинах, зґвалтуваннях і тому подібних речах, і не можна ігнорувати, що ми всі повинні протистояти цьому і переконатися, що Росія розуміє, що якщо вона не припинить те, що робить зараз, то це матиме довгострокові наслідки", — заявив він.

Тим часом у посольстві Британії в Україні поки що не підтвердили інформацію про суму підтримки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна отримає від Великої Британія новітні гелікоптери.