RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Британія може дати Україні зброю більшої дальності: названо умову

Якщо російські окупанти продовжать обстрілювати мирні українські міста, Британія передасть Україні системи озброєнь більшої дальності.

Як повідомляєSky News, таку заяву зробив міністр оборони цієї країни Бен Уоллес.

Читайте також: Україна отримає від Британії та Канади партію допомоги: що входить до нового пакету

Під час виступу в парламенті Борис Джонсон поставив голові відомства питання про можливе постачання ЗСУ ракетних систем більшої дальності для знищення чи пошкодження місць запуску безпілотників російських окупантів. Він відповів, що регулярно переглядає системи озброєння, які Британія може направити Києву.

Уоллес також заявив, що питання про постачання систем озброєнь більшої дальності буде активно розглянуто, якщо Росія продовжить обстрілювати цивільні райони України.

"Ми також маємо на озброєнні потенційні системи озброєнь, які більш далекобійні, і якщо росіяни продовжуватимуть обстрілювати цивільні райони і намагатимуться порушити Женевські конвенції, то я буду відкритим для того, щоб побачити, що ми робитимемо далі”, - заявив Британський міністр.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони Британії відзвітували про передачу української армії шести зенітно-ракетних комплексів Stormer HVM та ракет до них для кращого захисту неба над Україною.