RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Помер колишній Папа Римський Бенедикт XVI

У переддень Нового року вранці на 95 році життя помер колишній Папа Бенедикт XVI - він до останнього перебував при тямі, проте щодня його стан погіршувався.

Про це повідомили у прес-центрі Святого Престолу Маттео Бруні.

"З болем повідомляю вам, що колишній Папа Бенедикт XVI помер сьогодні о 9:34 ранку в монастирі Mater Ecclesiae у Ватикані. Подальша інформація буде надана якнайшвидше", - йдеться у повідомленні, опублікованому 31 грудня.

Читайте також: Помер "Король футболу" Пеле

Про те, що єпископ Римо-католицької церкви "дуже хворий" 28 грудня повідомив Папа Римський Франциск та закликав молитися за колишнього понтифіка. Пізніше він заявив, що стан здоров’я Бенедикта погіршився "за останні кілька годин" і що Франциск відвідав свого попередника в монастирі Mater Ecclesiae у Ватикані.

Варто зазначити, що Бенедикт XVI залишив посаду у 2013 році через старість, шокувавши цим світ. Тоді він став першим папою за 600 років, який фактично пішов у відставку. Майже десять років у Ватикані фактично жили два папи, оскільки Бенедикт час від часу з’являвся на публіці разом зі своїм наступником.

Бенедикт був могутньою силою в католицькій церкві протягом десятиліть. Він став понтифіком у розпал глобального скандалу щодо сексуального насильства за участю католицьких священиків, коли скарги на сексуальне насильство та пов’язані з ними судові процеси розірвали церкву та загрожували її моральному авторитету в усьому світі.

Спадщина Бенедикта XVI була затьмарена нещодавнім дослідженням періоду, коли він був архієпископом Мюнхена і Фрайзінга, між 1977 і 1982 роками, після того, як у січні був опублікований звіт про зловживання з боку католицького духовенства.

Раніше ми писали, модельєр Вів'єн Вествуд померла у віці 81 року.