RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Число жертв землетрусів у Туреччині та Сирії продовжує швидко зростати: що зараз відомо

У Туреччині й Сирії продовжує зростати кількість загиблих і поранених унаслідок серії потужних землетрусів, що сталися 6 лютого. У ВООЗ прогнозують збільшення числа жертв у вісім разів.

"Апостроф" зібрав актуальну інформацію про наслідки землетрусів.

За оновленими даними станом на ранок 7 лютого, відомо про понад 5000 загиблих людей у Туреччині й Сирії разом. Ще десятки тисяч людей дістали травмування.

Читайте також: Відео дня: у Туреччині з-під завалів врятували маленьку дівчинку

Скільки людей загинуло

Як сказав керівник Директорату із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD) Юнус Сезар, у Туреччині загинула 3549 особа, ще 22 168 осіб поранені, а з-під завалів вдалося врятувати 7840 людей.

Тим часом кількість загиблих у Сирії, за інформацією арабського видання Al Jazeera, становить понад 1504 осіб, серед поранених нараховують 3548 сирійців.

Що прогнозують у ВООЗ

Водночас у ВООЗ прогнозують, що число загиблих внаслідок землетрусу зросте у вісім разів у порівнянні з нинішнім, тобто може становити понад 34 тисячі жертв з обох країн, оскільки про це свідчать динаміка виявлення загиблих і масштаби руйнувань.

"На жаль, ми завжди спостерігаємо одне й те саме із землетрусами, а саме те, що початкові повідомлення про кількість загиблих або поранених людей значно зростають найближчими днями протягом тижня", - сказала старша співробітниця ВООЗ з надзвичайних ситуацій у Європі Кетрін Смоллвуд для ВВС.

Які наслідки землетрусу

У Туреччині зруйновано понад 6200 будівель, тисячі людей втратили свої домівки. Наразі відомо, що 338 тисяч осіб розмістили в гуртожитках, університетах і притулках.

Фото: Твіттер / @Salahud15958972

Фото: Твіттер / @Salahud15958972

Фото: Твіттер / @Salahud15958972

Фото: Твіттер / @Salahud15958972

"Вагітна жінка, яка опинилася під завалами в Алеппо, народила під завалами. Мати загинула, дитина жива", - підписали фото з новонародженою дитиною.

Фото: Твіттер / @kssevindik

"Ця фотографія сказала все, що можна було сказати", - підписали наступне фото.

Фото: Твіттер / @ynaromer

Яка ситуація на турецьких АЕС

Крім того, після землетрусів постало питання цілісності й безпеки споруджуваної в Туреччині АЕС "Аккую". За результатами перевірки МАГАТЕ, атомна електростанція не отримала пошкоджень.

"Як повідомило МАГАТЕ Агентство з ядерного регулювання Туреччини, станом на зараз землетруси не вплинули на ядерну та фізичну безпеку в Туреччині; наразі немає жодних проблем, пов’язаних з радіологічною безпекою та захищеністю радіоактивних джерел, як і не зазнала жодного впливу споруджувана в країні атомна електростанція", - наголосили у відомстві.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що серед жертв землетрусу в Туреччині можуть бути українці.