RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У небі над США збили черговий невідомий об'єкт: заява Пентагону

У суботу, 4 лютого, над США американські військові збили китайську розвідувальну кулю біля узбережжя Південної Кароліни, а також було знищено невідомий об'єкт, що летів на висоті близько 12 кілометрів у повітряному просторі Аляски.

На сайті Пентагону розповіли детальніше про збиття неопізнаного об'єкта в повітряному просторі США, який "міг становити небезпеку для цивільної авіації".

"За вказівкою президента Байдена і на основі рекомендацій міністра Остіна та військового керівництва, літак F-16 випустив ракету AIM9x, щоб успішно збити повітряний об'єкт, що летів на висоті приблизно 20 000 футів у повітряному просторі США над озером Гурон у штаті Мічиган. Його траєкторія і висота викликали занепокоєння, в тому числі через те, що він міг становити небезпеку для цивільної авіації", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У США вирішили збити китайську кулю-шпигуна: що відомо

Зазначається, що цей об'єкт не становив загрози для людей чи інфраструктури на землі, проте був небезпечним для польотів і міг нашкодити іншим літакам у небі.

У Міноборони також наголосити, що для збиття літального об'єкта було обрано таке місце, аби можна було уникнути "впливу на людей на землі". Відтак, ознак того, що хтось із цивільних осіб постраждав, немає.

Нагадаємо, за словами представника РНБ, невідомий об'єкт летів на висоті 40 тисяч футів. З міркувань безпеки та за рекомендацією Пентагону президент США Джо Байден наказав військовим збити об'єкт, який становив обґрунтовану загрозу безпеці цивільної авіації.

Джон Кірбі уточнив, що об'єкт збили винищувачі Північного командування США. Уламки впали в районі територіальних вод США.

Раніше ми писали, що за прогнозами глави ЦРУ Китай може взяти приклад із Росії та розпочати свою війну.