RU  UA

Завдання - розділити Росію: які важливі питання обговорюватимуть на конференції в Мюнхені

На Мюнхенській конференції з безпеки, яка відбудеться з 17 по 19 лютого, головним питанням стане те, як зробити, щоб Росія перестала нести загрозу.

Про це в ефірі Апостроф ТБ сказав політолог Микола Давидюк.

"Будуть дві найголовніші теми – 90% це буде Україна і 10% це буде Китай. Китай буде як загроза на цій конференції, але як загроза майбутнього. Загроза теперішнього – це буде Росія. І буде стояти дуже просте завдання – як розділити Росію так, щоб вона перестала нести загрозу”, - зазначив політолог.

Читайте також: Незаконність членства РФ в ООН: реалії та перспективи

"Ще одна річ, яка важлива для Мюнхена – Україна їду туди сильною атакуючою стороною. Те, що вони (західні уряди) вивозять своїх громадян звідти (з РФ), говорить про те, що вони відчувають слабкість Росії на їхній території. І це дуже важливо, тому що Україна демонструє те, що ми не збираємося здавати свої території, і Байден уже кілька разів казав, що ми маємо право на удари по території Росії, яка атакує територію України”, – наголосив Давидюк.

"Найголовніше – потрібно запускати проєкт колапсу російської економіки. Україна починає цей рік дуже активно, Україна намагається зробити все можливе, щоб цей рік був для нас переможний, завершальний, а їх зробимо маленьким московським князівством, і хай собі тихенько живуть і самі на себе нападають, як це було в 90-ті. Хай нападають всередині своєї федерації. Щоб зробити так, щоб сили на війну з Україною більше ніколи в цього створіння не було", - заявив політолог.

Читайте також інтерв'ю на "Апострофі": Путін готовий піти на нову війну, щоб відвернути увагу від України - Сергій Ауслендер.