RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"Зараз не той час": Макрон про ймовірність діалогу з Путіним

Президент Франції Емманюель Макрон вважає, що у війні, розв'язаній Російською Федерацією проти України, час для діалогу ще не настав. У Москві обирають війну, її ескалацію.

Про це 17 лютого він заявив під час Мюнхенської конференції з безпеки.

Читайте також: Зеленський прибув до Парижа на зустріч із Макроном та Шольцем: фото, відео та всі подробиці

"Коли розпочався цей конфлікт, ми демонстрували єдність, солідарність та активно діяли. Ми також намагалися сприяти діалогу, де це можливо. Але зараз час діалогу ще не настав. Тому що Росія обирає війну, ескалацію війни. Росія вирішила нападати та атакувати громадянську інфраструктуру, вчиняти військові злочини", – заявив французький лідер.

Він також закликав світ більше допомагати Україні, зазначивши, що Путін не виграє війну, напад РФ має закінчитися поразкою.

"Ми не можемо дозволити тому, що використання сили стає чимось нормальним, оскільки тоді ми ставимо під сумнів стабільність у світі", - пояснив Макрон.

Він також закликав партнерів активізуватися, щоб Україна могла розпочати контрнаступ:

"Нам абсолютно необхідно активізувати нашу підтримку і наші зусилля щодо опору українського народу і його армії і допомогти їм почати контрнаступ, який тільки й може дозволити вести переговори, що заслуговують на довіру, що визначаються Україною, її владою та її народом", — заявив французький лідер на конференції.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що Володимир Зеленський вирушив до Парижа, де зустрівся з французьким президентом Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом - ця ідея була спонтанною, але принесла свої плоди.