RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Росія готується до максимальної ескалації: Данилов назвав приблизні терміни

Російська влада готується до серйозної ескалації у війні проти України, збираючи для цього все можливе. Вона може початися вже найближчими тижнями.

Про це в інтерв'ю Sky News заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов.

Читайте також: Колишній командувач сил НАТО наполягає на передачі Україні винищувачів F-16

"Росія готується до максимальної ескалації. Вона збирає все можливе, проводить навчання та тренування", - розповів він.

Російські окупанти, за словами Данилова, можуть розпочати наступ з півдня, сходу та півночі, як це було на початку повномасштабної війни у лютому минулого року. Цю ескалацію Росія може приурочити до роковин наступу у 2022 році.

"Ми розуміємо, що все на столі... Я можу сказати, що ми не виключаємо жодного сценарію у найближчі два-три тижні", - розповів секретар РНБО.

Данилов розповів про те, що зараз ЗСУ готуються до всіх можливих сценаріїв. Зараз ситуація не така, як була рік тому, тепер українські військові мають серйозну підтримку партнерів.

Він закликав західних союзників направити більше зброї, у тому числі реактивні літаки Royal Air Force Typhoon із Великобританії та винищувачі інших партнерів.

"Ті країни, які допомагають нам у нашій боротьбі, почали надавати нам максимальну допомогу".

Також секретар РНБО розповів про те, що близько половини з понад 320 тис. російських "мобіків" можуть брати участь у новому масштабному наступі.

"Ми пройшли через великий складний період, але я впевнений, що головні бої ще попереду, і вони відбудуться цього року, протягом двох-трьох місяців", - додав Данилов, наголосивши, що це будуть визначальні місяці у війні.

Зазначимо, у новому звіті Інституту з вивчення війни (ISW) йдеться про те, що російський масштабний наступ може відбутися протягом наступних місяців .