RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Понад 50 тисяч: кількість жертв землетрусу в Туреччині та Сирії зросла

Число жертв смертельних землетрусів у Туреччині та Сирії, що сталися 6 лютого, сягнула 50 тисяч осіб.

Про це повідомляє CNN Turk.

Читайте також: Жахливі кадри: фото та відео розлому земної кори після землетрусу в Туреччині

За даними турецької агенції з ліквідації наслідків стихійних лих, кількість жертв в країні зросла до 44 218 осіб. Загалом у Туреччині тоді сталося 7,93 тисячі підземних поштовхів. Близько 448 тисяч громадян евакуювали з небезпечних місць.

У Сирії кількість жертв, за інформацією ООН та сирійського уряду, становить 5 914 осіб. Проте більшість жертв (4,5 тисячі) виявили на північному заході, який контролюють повстанці.

При цьому ЗМІ повідомляють, що мешканці північного заходу Сирії засмучені та розлючені через бездіяльність ООН та цинізм режиму Башара Асада. Доки керівники гуманітарних організацій приїхали у контрольовані режимом Дамаск і Алеппо, люди на північному заході країни викопували тіла самотужки, без жодної техніки. Через це багато людей померли під завалами.

Землетрус на південному сході Туреччини стався магнітудою 7,8 бала, через кілька хвилин після першого поштовху було зафіксовано ще один – магнітудою 6,3. Підземні поштовхи відчули на північному сході Сирії. У турецьких містах зруйновані цілі квартали. Загалом рівень руйнувань у регіоні Кахраманмараш становить 75 – 85%. У Сирії землетрус знищив контрольовані опозицією регіони, де проживає приблизно 4 мільйони людей, переміщених з інших частин Сирії через тривалу війну в країні. Багато з них там живуть у поганих умовах.

Нагадаємо, що землетрус у Туреччині, що стався вранці 6 лютого, став причиною переміщення літосферних плит на таку відстань, яку за звичайних умов вони проходять за 50 років.