RU  UA

Ризик ядерної війни підвищується: про що може говорити перекидання "літака судного дня" зі США до Європи

Переміщення Сполученими Штатами "літака судного дня" до Європи свідчить про зростання ризику використання ядерної зброї.

Про це в етері Апостроф TV заявив політтехнолог Михайло Шейтельман.

"Літак судного дня" призначений для зв'язку з підводними човнами, що несуть міжконтинентальні ракети, і варто зауважити, що його переміщення до Європи відбулося на тлі закликів західних урядів до своїх громадян залишити територію Росії та Білорусі.

Читайте також: Чому США закликали своїх громадян виїхати з Росії та Білорусі: пояснення експерта

"Країни НАТО прораховують можливість застосування РФ ядерної зброї. Вважаю, що така оцінка зросла, за даними західних розвідок. Тут є очевидні причини. Ми ж бачимо, що у росіян на фронті все погано, і американська розвідка, наприклад, могла дійти висновку, що ймовірність застосування Кремлем ядерної зброї раніше становила умовно 1%, а зараз 3%", - пояснив Шейтельман.

Якщо країна-терористка РФ завдасть ядерного удару по Україні або по країні НАТО, то одразу ж отримає релевантний удар у відповідь силами Альянсу.

"Тому вже зараз у Європі має бути цей "літак судного дня"", - резюмував політтехнолог.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент США Джо Байден відреагував на заяву Путіна про припинення участі РФ у "ядерному договорі".