RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Україна отримає від ЄС першу партію сонячних батарей: що відомо

Європейський Союз надасть Україні, окрім LED-лампочок, першу партію сонячних панелей загальною кількістю 5,7 тисячі штук. Їх передадуть з метою заміщення пошкоджених енергооб'єктів у результаті російських атак.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у відео, опублікованому у Twitter.

Читайте також: Як в Україні безкоштовно обміняти старі лампи на енергозберігаючі: покрокова інструкція

"Росія навмисно б'є по українській енергетичній інфраструктурі. Ми працюємо з Україною задля відновлення електропостачання, ремонтуючи і відновлюючи пошкоджену інфраструктуру, а також розвиваючи відновлювану енергетику", - йдеться у заяві.

Ляєн зауважила, що місяць тому у Києві анонсувала надання сонячних панелей українцям, а зараз готова оголосити, що перша партія невдовзі вирушить в Україну.

Найбільша італійська енергетична компанія ENEL пожертвує таку кількість панелей. Вони вироблені у Катанії за підтримки Європейського фонду інновацій. Такий обсяг здатний покрити 11 тисяч квадратних метрів дахів громадських будівель.

"Вони забезпечать електрикою школи, лікарні, пожежні частини. Я переконана, що інші європейські компанії, а також держави-члени, надихнуться цим першим кроком. Тому Україна зможе покластися на чисту електрику, вироблену вдома", - сказала вона.

Очікується, що постачання відбудеться до літа поточного року.

Раніше ми писали, чи можна вибрати колір, модель та тип LED-ламп в Україні.