RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Представник України попередив про наближення найсумнішого дня в історії ООН

1 квітня країна-терористка почне головувати в Раді Безпеки ООН, що стане "найсумнішим днем в історії ООН", якщо члени Ради не завадять цьому.

Про це нагадав постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у своєму твіттері.

За його словами, допущення країни-агресорки Росії до головування в Радбезі буде актом ґвалтування правосуддя і гнобленням Статуту ООН.

Читайте також: Незаконність членства РФ в ООН: реалії та перспективи

"У ніч вторгнення РФ (генсек ООН - ред.) Антоніу Гутерріш назвав це "найсумнішим днем за його перебування на посаді". Це буде найсумнішим днем в історії ООН до 1 квітня 2023 року, коли, якщо справедливість не візьме гору, РФ почне головування в Радбезі. Досить ґвалтувати правосуддя і гнобити Статут ООН!" – зазначив він.

Водночас Кислиця додав, що рішення про виключення РФ з Радбезу чи хоча б недопущення її до головування у квітні залежить не від генсека Гутерріша, а від членів самого Радбезу.

"РФ має відчувати наслідки агресії і злочинів уже зараз, а її керівництво – на лаві", – наголосив постпред України.

Як відомо, кожного місяця в Радбезі ООН зміннють країну для головування в порядку англійського алфавіту. Наразі головує Мозамбік, у травні повинна бути на місці очільника Радбезу Швейцарія, тоді як 1 квітня цю роль може зайняти РФ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна офіційно ініціювала виключення Росії з Ради Безпеки ООН.