RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

"Йому тут не місце": болгарський політик викинув прапор України на вулицю

У Болгарії проросійський політик демонстративно зняв з мерії Софії прапор України та викинув, назвавши "фашистським".

Про це повідомляє болгарське видання News.bg.

Читайте також: Ціль незмінна: чи вдасться російським агентам зробити з Молдови "друге Придністров'я"

Зазначається, що наругу над українським прапором вчинив кандидат у депутати від проросійської політпартії "Відродження" Атанас Штефанов.

На опублікованих маргінальною партією "Мир" кадрах видно, як політик знімає з будівлі стяг та скидає його з балкона під вигуки "Ура!". Після чого прапор прибрали.

"Ми зняли фашистський прапор, якому там не місце. Йому там давно не місце. Смерть фашизму, ми не будемо легітимізувати фашистів і Голокост", – сказав Штефанов.

Вчинок кандидата в депутати похвалив керівник політсили "Мир" Симеон Славчев, який теж змагатиметься на дострокових виборах до парламенту 2 квітня. Партія на виборах у жовтні минулого року отримала 4536 голосів підтримки (0,18%).

Видання пише, що ще тоді прихильники "Відродження" вимагали зняти український прапор з фасаду мерії, після того, як раніше прихильник партії зняв вилами, а його знову повісили на будівлі.

Виявилося, що прапор зняв заступник голови Софійської муніципальної ради Борислав Іванов, що коштувало йому посади. Політпартія "Відродження", куди він входив, відмежувалась від такого вчинку.

Також ми писали, що в Німеччині "друзі Кремля" готували зрив постачання зброї для ЗСУ.