RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росія продала Ірану літаки Су-35: деталі контракту

Ісламська Республіка Іран, яка таємно надала режиму Путіна велику кількість снарядів та ракет, завершила процедуру закупівлі у Росії багатоцільового винищувача четвертого покоління Су-35.

Про це повідомляє іранське державне телебачення IRIB.

"Іран звернувся до низки країн із проханням вивчити можливість продажу Ірану винищувачів, і Росія дала позитивну відповідь на цей запит", – йдеться у повідомленні з посиланням на постійне представництво Ірану в ООН.

Читайте також: З новин ми про це не дізнаємося: наскільки можливі удари Моссаду та ЦРУ по Ірану

Представництво країни, утім не повідомило жодних умов контракту, а саме - коли його було укладено, скільки літаків буде поставлено та про яку суму йдеться.

IRIB повідомляє, що Іран після зняття з країни санкцій ООН у жовтні 2020 року, які забороняли постачання Тегерану озброєнь, вів переговори щодо закупівлі винищувачів із кількома іншими країнами.

За інформацією Reuters, наразі в Ірані на озброєнні знаходяться кілька десятків бойових літаків, в основному американські літаки, поставлені ще до ісламської революції 1979 року. Окрім того, в ВПС Ірану є радянські МіГ-29 та Су-24.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", РФ передасть Ірану 24 винищувачі, які раніше планували продати Єгипту, в обмін на безпілотники, якими агресор обстрілює Україну.