RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Ердоган похвалився новою розробкою Bayraktar з двигуном від "Мотор Січ": фото та характеристики

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, який днями закликав обвинуваченого у військових злочинах президента РФ Володимира Путіна припинити війну, показав новий безпілотник турецької компанії Bayraktar Kızılelma. Він оснащений турбореактивним двигуном АІ-25ТЛТ від української компанії Мотор Січ.

Відповідне фото без жодних підписів він опублікував у Twitter.

На знімку - Ердоган стоїть перед безпілотником-винищувачем Bayraktar Kızılelma, виставленим у Національному технологічному центрі Оздеміра Байрактара, зі схрещеними на грудях руками. У кадр також потрапив і Bayraktar TB3 SIHA.

Зазначимо, Kızılelma – це нова розробка турецької компанії Baykar, зараз безпілотник перебуває на етапі тестування. На нього встановлено турбореактивний двигун АІ-25ТЛТ від української компанії "Мотор Січ".

Читайте також: Хіба це не корупція? Виробник "Байрактарів" заявив, що в Україні у нього "просили" нечувану суму

Безпілотник, завдовжки майже 15 метрів, має розмах крил 10 метрів. Він здатний розвинути швидкість до 1100 км/год та перевозити боєприпаси (ракети та бомби) у корпусі. Kızılelma має максимальну злітну масу понад 5,5 тонни, з яких понад 1500 кг складає його корисне навантаження. Робоча висота БПЛА – 12 км.

Раніше "Апостроф" розповідав, що у "Байрактара" з'явиться старший брат: як виглядає ударний безпілотник "Червоне яблуко".

  • Вас також може зацікавити:

На ті ж граблі: СУ-27 ВКС Росії спробував збити український Bayraktar

В Україні запустять виробництво "Байрактарів": як виглядатиме завод

Росія видала каністру за збитий український "Байрактар": фото