RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

На посла Євросоюзу у Судані здійснили напад: деталі

17 квітня у Судані, де днями відбулася кровава спроба військового перевороту, на посла Європейського Союзу (ЄС) скоїли напад на території його резиденції.

Про це написав голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель у соцмережі Twitter.

Читайте також: У Судані спроба військового перевороту: проти армії воює спецназ пов'язаний із ПВК "Вагнер"

Він наголосив, що такі дії порушують Віденську конвенцію, зауваживши, що влада Судану мала б подбати про безпеку дипломатів і дипмісій.

"Це є грубим порушенням Віденської конвенції. Забезпечення безпеки дипломатичних приміщень та персоналу є головним обов'язком суданської влади та зобов'язанням з міжнародного права", - йдеться у повідомленні.

Раніше телеканал Al Arabiya повідомив, що суданський спецназ обстріляв броньоване авто американського посольства у Хартумі. Обійшлось без постраждалих.

15 квітня у столиці Судану та низці інших міст спалахнули сутички між армією та силами швидкого реагування. Унаслідок спроби військового перевороту загинули щонайменше 25 людей. Зокрема, троє співробітників Всесвітньої продовольчої програми при ООН.

Як повідомляв "Апостроф", генсек ООН Антоніу Гутерреш закликав призупинити бойові дії та знайти винних у загибелі його підлеглих.

  • Вас також може зацікавити:

Російський план перевороту у Молдові: з'явилася реакція США

Переворот і бунт: розвідник вказав на швидкий крах Росії

Росія задумала влаштувати переворот у Молдові: місцева влада озвучила деталі