RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Росія задумала влаштувати переворот у Молдові: місцева влада озвучила деталі

Росія не приховувала свого незадоволення владою Молдови й планує за допомогою опозиційних протестів та із залученням людей з військовою підготовкою, повалити її та дестабілізувати ситуацію в країні.

Про це заявила президент Молдови Майя Санду, інформує Newsmaker.

За її словами, план РФ полягає у вчиненні диверсій у Молдові найближчим часом із залученням людей з військовою підготовкою, замаскованих під цивільних осіб, для проведення насильницьких дій, нападів на державні будівлі та захоплення заручників.

Вона наголосила, що таким чином країна-агресорка хоче здійснити держпереворот та змінити владу в Кишиневі.

Читайте також: РФ готує переворот у Молдові: у РНБО пояснили, у чому небезпека для України

"Документи, отримані від наших українських партнерів, вказують на місця та логістичні аспекти організації цієї підривної діяльності. План також передбачає використання іноземців для насильницьких дій. Наприклад, матеріали містять інструкції щодо правил в'їзду до Молдови для громадян Росії, Білорусі, Сербії та Чорногорії", - розповіла Санду.

Втім, на цей момент, державні органи безпеки стоять на сторожі та працюють над запобіганням таким провокаціям – наразі ситуація під контролем.

Майя Санду також додала, що, крім усього вищесказаного злочинці, ймовірно, розраховують на деякі внутрішні сили, зокрема на злочинні угруповання, такі як партія "Шор", деяких ветеранів, колишніх співробітників правоохоронних органів та людей, відомих своїми зв'язками з Плахотнюком.

При цьому, метою таких дій президент Молдови назвала – "повалення конституційної та легітимної влади в Кишиневі на нелегітимну", проросійську, "щоб Росія змогла зупинити процес європейської інтеграції республіки та використати Молдову у війні проти України".

Раніше ми писали, що під час чергового масованого удару окупантами по Україні в п'ятницю, 10 лютого, дві російські ракети типу "Калібр" перетнули повітряний простір Молдови та Румунії.