RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Бєлгородській області щось відбувається: в прикордонних селах численні вибухи. Фото і відео

В Бєлгородській області начебто помітили танки з позначкою Сил оборони та прапором України, а в прикордонних областях - авіацію. Влада регіону повідомила про численні обстріли території, але точної інформації, хто стоїть за цими бойовими діями, немає.

Про численні вибухи йдеться у російських Telegram-каналах.

Так, у ЗМІ повідомляють про масований обстріл кількох сіл Грайворонського міського кола Бєлгородської області. Губернатор гладко повідомив про роботу ППО та мінометні обстріли.

Читайте також: У Маріуполь доставили партію "бавовни": місцеві повідомили про потужні вибухи

Повідомляється, що місцеві жителі села Замостя чули гучні звуки, після чого в одному із напрямків з'явився стовп густого сірого диму. Крім того, багато хто залишився без електропостачання, а також отрима повідомлення на мобільні телефони від РСНС про те, що Грайворон під обстрілом.

"Ведеться обстріл Грайворонський міський округ, м. Грайворон. Спустіться у підвал (укриття)", - йдеться у повідомленні.

Також про небезпечну ситуацію у Білгороді попереджають і по місцевому радіо.

"Мешканці міста Білгород! Закликаємо вас негайно евакуюватися! Залишатися в місті небезпечно! Бєлгород стане вільним!", - мовлять на одній із радіостанцій.

Тим часом Сили оборони оприлюднили відео.

Нагадаємо, у мережі з'явилося повідомлення про підпал прикордонного пункту ФСБ у Білгородській області, але точної інформації про те, хто стоїть за цим, наразі немає.

Пізніше у мережі з'явилося відеозвернення до народу від губернатора Бєлгородської області Геннадія Гладкова, який повідомив, що на область йде інформаційна атака. За його словами, "постраждалих серед мирного населення немає" і не потрібно піддаватися паніці.

Раніше Гладков підтвердив масований обстріл Грайворонського міського округу.

"Спрацювала наша система ППО. Частина ракети впала в город приватного житлового домоволодіння в селі Антонівка. Вибухотехніки та оперативні служби на місці, беруться до знешкодження. Також під мінометним обстрілом знаходиться село Козинка. Один снаряд влучив до приватного житлового будинку, внаслідок чого він спалахнув. Ще один снаряд прилетів до іншого приватного домоволодіння, внаслідок чого є значне руйнування опорних конструкцій та пошкоджено автомобіль. У третьому домоволодінні пошкоджено паркан", - сказав він.

Раніше ми писали, що російські добровольці, які захищали Україну, заявили про початок визволення РФ.

  • Вас може зацікавити:

Партизани працюють: на аеродромі в Брянській області знищено російський літак "Руслан"

"Бавовна" в Олешках та мінус три БПЛА: ЗСУ вдарили по окупантах на Херсонщині

Привітали "з вогником": в Росії до 9 травня партизани спалили бойовий літак Су-24. Відео