RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Для України запропонували індонезійський "мирний план": що до нього входить

Різні країни регулярно пропонують Україні свої сценарії щодо завершення війни у нашій державі - нещодавно свій "мирний план" запропонував президент ПАР Сиріл Рамафоси, а тепер й Індонезія порекомендувала припинити вогонь обом сторонам та створити демілітаризовану зону вздовж нинішньої лінії бойового зіткнення.

Про це міністр оборони Індонезії Прабово Субіанто заявив під час виступу на безпековому форумі "Діалог Шангрі-Ла" в Сінгапурі, інформує Reuters.

Під час виступу міністр наголосив, що цьогоріч на форумі для Азії зібралась велика делегація високопоставлених керівників оборонних відомств з різних європейських держав. Він підкреслив, що це свідчить про важливість миру й безпеки в Азійсько-Тихоокеанському регіоні для стабільності Європи.

Читайте також: Китай презентував свій "мирний план" щодо війни в Україні і нарвався на жорстку реакцію США

Не оминув він і тему війни в Україні, зауваживши, що "ці події" впливають на велику кількість людей по всьому світу, оскільки ціни на харчові продукти й енергоносії різко зросли. Так, міністр оборони Індонезії запропонував власний "мирний план".

"Перше, негайно припинити вогонь і бойові дії. Друге, розвести війська з кожної сторони на 15 кілометрів від нинішньої лінії фронту та створити демілітаризовану зону, і третє, створити під егідою ООН миротворчу місію, яка стежитиме за дотриманням режиму припинення вогню", - заявив Прабово Субіанто.

Після цих дій, за його словами, необхідно за участі ООН організувати й провести на "спірних територіях" референдуми, які допоможуть визначити бажання більшості жителів жити в Україні або в Росії.

Він запевнив, що Індонезія готова направити своїх представників до такої миротворчої місії ООН.

"Не знаю, чи моя пропозиція прийнятна, але це конкретні рекомендації до рішення форуму для якнайшвидшої деескалації і припинення кровопролиття в цьому збройному конфлікті", - резюмував Субіанто.

Раніше ми писали, що, за словами експерта, означає ініціатива африканських "миротворців".

  • Вас може зацікавити:

Китайський "мирний план": Зеленський відповів на запитання про пропозиції Пекіна

Росіяни продовжують терор: за добу по Україні завдано понад 80 повітряних ударів

Ще "мінус" десятки артсистем і понад 500 "хороших русскіх": свіжі дані Генштабу про втрати ворога