RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Росія вже застосовує на війні "шахеди" власної зборки: чим вони відрізняються від іранських

Російські окупанти вже використовують для ударів по українських містах дрони-камікадзе власного виробництва на основі іранських Shahed.

Експерти розповіли про головні відмінності між старою та новою версією "мопедів".

Читайте також: Україна має завадити масовому випуску дронів у РФ: експерт пояснив, як вирішити проблему з атаками

Зміни у "новому" дроні-камікадзе стосуються його корпусу. Аналіз зображень дрону "Герань-2" показує, що у нової версії дещо інший корпус, який складається із з'єднаних між собою елементів, у той час як у Shahed він був цільноліт.

Також змінився тип матеріалу, який використовується у корпусі цих камчкадзе – у старому Shahed це були друковані "стільники", а "Герані-2" – щось схоже на "піну".

Нова "Герань-2" отримала нову бойову частину, яка маркується кирилицею замість латиниці та оснащена вольфрамовими кульками.

Також експерти зазначають, що змінилася батарея. Раніше вона була виготовлена з акумуляторів типу Li-Ion 18650, в новому варіанті - гелева акумуляторна батарея, причому від бренду Delta Battery РФ.

Крім того, новий безпілотник оснастили антенами з блоком "Комета", що забезпечує захист від перешкод. У старих Shahed такого не було.

Defense Express зазначають, що Росія правда почала використовувати для ударів по містах України дрони-камікадзе вже власного виробництва та з власними комплектуючими. Але поки що важко сказати - це поодинокі зразки або росіяни зуміли налагодити виробництво у великих масштабах .

Раніше "Апостроф" писав, що 19 липня Росія влаштувала масовану атаку ракетами "Калібр" та іранськими "шахедами", а Одеса пережила наймасовішу атаку.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ масово роздають квитки на Кобзона та утилізують ворожу техніку: оновлені дані Генштабу

Сили оборони активно просуваються на півдні і зайняти майже всі панівні висоти у Бахмута: звіт ISW та карти

ЗСУ відбили 20 ворожих атак, на Куп'янському напрямку тримають міцну оборону - Генштаб